Wat te doen met laminaat, parket of pvc restafval?

20 Juni, 2017, in Tips - Laminaat - PVC - Lamelparket - Hout jeroen

Wat te doen met laminaat, parket of pvc restafval?

Wanneer een vloer wordt gelegd blijven er altijd planken over die niet meer gebruikt kunnen worden. Bij woningen met rechte vormen kan men rekening houden dat er ongeveer 5% restafval over blijft. Wanneer de vloer op schuine of ronde oppervlakten gelegd wordt moet rekening gehouden met meer restafval. Ga je binnenkort zelf de vloer leggen? Lees dan onderstaande tips wat je kunt doen met de overgebleven planken.

HergebruikenHet bewaren van laminaat- of een parket resten is nooit onverstandig. Er kan namelijk wel eens een beschadiging optreden aan de vloer en dan is het fijn als je nog wat van dezelfde vloer achter de hand hebt. Uiteraard hoef je niet vele vierkante meters te bewaren. Wanneer je een ruim aantal vierkante meters overhoudt kan je nadenken om het laminaat her te gebruiken in een ruimte waar je eerder niet aan hebt gedacht, of om bijvoorbeeld een wand ermee te bekleden. Je zou ook kunnen kijken of je het kunt verkopen via marktplaats.

Houd je een paar planken over dan heb je - allereerst een goeie berekening gemaakt! - ten tweede, de mogelijkheid om er een creatief idee op los te laten. Zo kan je bijvoorbeeld de toplaag van een tafel maken van laminaat of hout, een banktafeltje of de muur vullen met laminaat.

Bank tafeltje

Parket tafel

Vernietigen


De meest voorkomende keuze is om het restafval te vernietigen. Alle overgebleven restafval bestaande uit laminaat, hout of pvc vallen onder 'grofvuil'. Daarnaast zal je ook plastic, karton, ondervloer en wellicht lege tubes kit of lijm overhouden. Dit kan eveneens weg gedaan worden als grofvuil. Er moet nog wel gesorteerd worden. Laminaat- en houtresten vallen onder de categorie houtafval en moeten dus in de container met houtresten komen en PVC valt bijvoorbeeld onder kunststof.

Uw grofvuil kan je in Haarlem weg brengen op het milieuplein.Wel of geen container bestellen?Wel of geen container voor de deur zetten hangt er van af of je de container kan vullen. Als je met een verbouwing bezig bent zal dat een hoop rommel opleveren. In dat geval is het nuttig om na te gaan of het huren van een container verstandig is. Als je alleen de vloer aan het leggen bent is het rest afval te overzien. In dat geval kan het vaak met de auto naar het grofvuil gebracht worden.

Een container huren kan via internet. Gebruik bijvoorbeeld deze link.Wat doen wij met ons restafval?


Verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Dagelijks zijn onze leggers op pad. Al het afval dat een legklus oplevert wordt door ons opgeruimd en meegenomen naar de winkel. De klant zit hierdoor niet met rommel in huis en kan gelijk de mooie nieuwe vloer bewonderen. Bij ons wordt het afval gescheiden en later tegen betaling opgehaald door de gemeente Haarlem. 

BewarenBewarenBewaren