Welk plankenmotief houd je aan tijdens het leggen?

31 Maart, 2017, in Tips - Inspiratie - Laminaat - PVC - Lamelparket jeroen

Welk plankenmotief houd je aan tijdens het leggen?

Een vloertje leggen. Het klinkt soms zo simpel en iedereen kan het in principe ook. Maar om een vloer mooi te leggen zijn er een aantal tips die je kan gebruiken. Eén daarvan is hoe je een mooi motief kan maken gebruikelijk is bij de vloer die je gaat leggen.

Laminaat planken of PVC stroken

Laminaat MOET je altijd in een speels motief leggen. Al zou je de planken evenredig naast elkaar leggen is het geen mooi gezicht, ongeacht of de planken een V-groef hebben of niet. Om het gewenste motief te maken zorg je ervoor dat de plank ernaast minimaal 25 cm meer naar voren komt te liggen.
Heeft de plank een V4 groef dan is het mooi om een speels effect te creëren. Dit doe je door geen vaste afmetingen aan te houden. Hierdoor ontstaat er geen terugkerend patroon.

Laminaat leg motief

Tegel laminaat


In tegenstelling tot bij planken is het bij tegels gebruikelijk om wel vaste afmetingen aan te houden waarin de tegel terug keert. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden om de tegels op de helft van de tegel daarnaast te laten terug keren. Op de afbeelding hieronder is ook een vaste afmeting gekozen. Te zien is dat de tegel ongeveer 30 cm meer naar voren naast de andere tegel wordt gelegd.

Tegel motief


Houten planken


Wanneer je een pak met houten plankdelen opent zal het je opvallen dat het kan voorkomen dat er af en toe kortere planken in het pak zitten. Doordat de planken niet even lang zijn wordt er een speels effect gecreërd. Bij een houten vloer is dit erg mooi. Het is dan ook aan te raden om alle planken speels neer te leggen. Houd dus geen vaste afmetingen aan, zodat er geen terugkerend patroon wordt gevormd.Houten vloer leg motief kamer

Houten planken leg motief

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren