Je gaat voor een 'boho' kamer. 6 Type vloeren die je kan nemen

11 November, 2016, in Tips - Laminaat - Lamelparket - Design jeroen

Je gaat voor een 'boho' kamer. 6 Type vloeren die je kan nemen

Planten, kleden, veren, lichtjes, zand, hier en daar een instrument. Er zijn verschillende manieren om een boho kamer in te vullen. De finishing touch: Een vloer die inspeelt op het boho effect.

Wat is boho?

Is dat niet een instrument? Je bedoelt de hobo? Nee boho is geen instrument ..Eigenlijks is het niet iets tastbaars. Boho is de afkorting van bohemian en dit is een benaming voor een bepaalde stijl.. Je kan bijvoorbeeld een bohemian levenstijl, kledingstijl of een bohemian inrichting hebben.

Een bohemian stijl is goed herkenbaar, zowel als het gaat om kleding als om een huisinrichting. 'Nonchalant', 'vrij', 'relaxt' en 'kleur' zijn details die zorgen voor een boho sfeer. De hippie style uit de jaren 60 is zonder twijfel waar de boho stijl uit voort gekomen is.

In warmere landen waar alles wat 'relaxter' gaat komt een bohemian stijl vaker voor dan in Nederland. De stijl wordt vooral door reizigers omarmd en ook bijvoorbeeld in Ibiza is boho een niet weg te denken begrip.

Wij gaan het in deze blog echter wel hebben over Nederland. Namelijk, met wat voor vloeren je een boho effect kan creëren in jouw kamer of woning zodat jij elke dag thuiskomt in Ibiza. Een boho effect kan met het gehele interieur gecreëerd worden, maar de vloer, als zo'n prominent onderdeel van de woning legt de basis.

Er zijn verschillende manieren om het gewenste effect te bereiken.


Soorten vloeren

Zowel hout, laminaat, steen als en kurk kunnen goed gebruikt worden. De voorkeur gaat uit naar hout. Het effect van levendige planken, planken met groeven ertussen, het geluid van hout (als je er overheen loopt), het robuuste en de mogelijkheid om de vloer te verfen (ja dat moet je durven) zorgen ervoor dat de ruimte vrijer en nonchalanter oogt.

Hout

Er zijn een aantal soorten planken goed te gebruiken:

  • Witte planken. Bij voorkeur smalle planken zodat de hoeveelheid aan groeven zowel een nonchalante uitstraling heeft en het gevoel van echt hout creërt. De witte vloer zorgt ervoor dat de nadruk op het interieur en de decoratie komt te staan.

  • Robuuste planken. Past perfect bij het type reiziger. Robuuste planken - donkerder van kleur en vaak handgeschraapt hebben hele gave kleureffecten en doen denken aan dichte bossen en zelfs aan onbereikbare plekken als Antartica. Zo komt de 'ijzige' vloer hieronder heel mooi tot leven in een kamer met veel houten accenten en kleden.


Vintage OregonVintage Vermont


Laminaat

Laminaat kan ook goed gebruikt worden voor de boho stijl. Vereiste is wel dat de vloer een aparte print heeft. Zomaar elk laminaat zal het gewenste effect helaas niet geven omdat laminaat over het algemeen minder natuur uitademt dan een houten vloer. Een aparte laminaatvloer dus ..eentje met een afwijkend patroon. Je krijgt dan een heel ander soort boho effect, maar één die ook het gevoel van vrijheid weet over te brengen.

Vloeren die je het beste kan gebruiken zijn onderstaande vloeren.


Sloophout


Patchwork

Je krijgt dan zoiets als onderstande afbeeldingen.
Tegels of beton


Bovenstaande afbeeldingen verraden al dat beton, wat ook kan lijken op patchwork laminaat, goed past binnen een boho omgeving. Maak het af met een surfplank en je hebt de perfecte 'coole' boho ruimte.
Naast beton zijn tegels ook geschikt. Belangrijk is dat het geen gewone tegels zijn. Een patroon op de tegel, zoals het geval is bij Portugeze tegels is vereist!

Vind je tegels bij jou het beste passen maar tegelijkertijd vrij prijzig? Het gevoel van tegels is ook te krijgen in laminaat al vanaf 18,95 /m2.
Kurk

Toegegeven, kurk wordt gebruikt in boho accecoires maar als vloer ben ik het nog niet tegengekomen. Als ik naar de kurkvloeren kijk zie ik geen reden waarom het niet zou kunnen. De meeste kurkvloeren tegenwoordig hebben een PVC-toplaag met een design waar echt is gedacht om het gevoel van natuur uit te stralen. PVC is geen natuurproduct, kurk natuurlijk wel en zo het design. En de vloer is duurzaam, warm en zacht. Kijk eens naar de collectie kurkvloeren. Hoe er gespeeld wordt met patronen en kleuren maakt deze vloeren naar mijn insziens zeker geschikt.


Kleden

Een boho kamer zonder kleed. Dat wordt heel lastig. Zuid-Europese of Arabische kleden zijn onmisbaar! Een vloerkleed brengt veel kleur en nonchalanche in de kamer. Ook kleinere kleedjes in combinatie met kussens maken dat de kamer boho proof wordt.


Veel kleden


Arabisch kleedLeef je uit!


Combineer de vloer met de juiste decoratie. Planten, vintage meubels, kussens, potten en vazen, rieten manden, instrumenten, dromenvangers, kleurrijke schilderijen, dekens, hangmatten of -stoelen. Er kan veel gebruikt worden en je kan spelen met de kleinste details. De leidraad is, hou het ongeordend en niet te modern. Het is jouw huis, dus wees vrij!


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren